9 initiatieven 1 doel

Andere stichtingen en organisaties hetzelfde doel steunen zijn:

Stichting Energy4Kids is opgericht in 2011 door Arwin en Karin van der Zwaan. Hun dochter Noortje heeft een energiestofwisselingsziekte. Energy4Kids wil geld inzamelen om het onderzoek naar een medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte uit te breiden en te versnellen. De stichting richt zich met name op fondsenwerving in de provincie Groningen.

Ride4Kids is in 2007 in eerste instantie gestart in verband met de deelname aan de “Amsterdam – Dakar Rally” om een kinderweeshuis te steunen in Gambia. Bij terugkomst uit Gambia bleek de gezondheid van de zoon van Gerald Croes (Perez) niet in orde te zijn, Perez heeft een “energiestofwisselingsziekte”. Vanaf dat moment zet Ride4Kids zich in voor kinderen met “Energiestofwisselingsziekten” middels het organiseren van evenementen en het inzamelen van gelden voor wetenschappelijk onderzoek naar energiestofwisselingsziekten.

Stichting Metachallenge genoemd naar het jaarlijkse evenement de Metachallenge – is opgericht door vier Apeldoorners in 2007. Eén van hen is vader van twee kinderen die zijn overleden aan een energiestofwisselingsziekte, de andere drie kennen ook in hun directe omgeving mensen die met de ziekte te maken hebben (gehad). Uit ervaring weten zij dus hoe belangrijk het is om zich voor het doel in te zetten. Vanaf 2012 bestaat het bestuur van Stichting Metachallenge uit drie personen: Mark van der Wal, Robert Dragt en Gerald van Elburg. Bij de organisatie van de Metachallenge worden zij ondersteund door spinninginstructeur Guus Henkes.

Vanaf 2009 bestaat de Stichting Join4Energy, deze is opgericht door Jordi Kremer, Peter Pollemans en Tom Konter. Jordi en Peter hebben beide een kindje met een energiestofwisselingsziekte.

De Tim Foundation is in 2007 opgericht voor André en·Nancy Polderman met als aanleiding de ziekte van hun zoon Tim. In 2010 heeft de Tim Foundation samen met Energy4All besloten te gaan samenwerken omdat beide stichtingen zich inzetten voor het inzamelen van gelden voor het steunen van wetenschappelijk onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Het bestuur van de Tim Foundation heeft er op dat moment voor gekozen de coördinatie van de besteding van haar fondsen voortaan via Stichting Energy4All te laten lopen.

Tim Star is opgericht nadat de ouders van Tim van Vlaanderen te horen hebben gekregen dat hun zoon aan een energiestofwisselingsziekte lijdt. Zij besloten dat zij zich in zullen zetten voor Energy4All als ambassadeur.

Road4Energy is een stichting op initiatief van de ouders en vrienden van Robbe Alsemgeest (3 jaar). Geraakt door het ziekteproces en het overlijden van Robbe zet Road4Energy  zich in voor het inzamelen van financiële middelen ter bestrijding van energiestofwisselingsziekten.

De landelijk opererende Stichting Energy4All zet zich in om de bekendheid van energiestofwisselingsziekten te vergroten. Daarnaast zamelt Energy4All geld in om het onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten uit te breiden en te versnellen.

OFFERTE AANVRAGEN