Benefietverhalenvoorstelling 17-01-2010

BENEFIETVERHALENVOORSTELLING

Op zondag 17 januari 2010 organiseert Stichting Vertelkunst Haarlem een benefietverhalenvoorstelling voor de Stichting Energy4All. De voorstelling is een initiatief van Ria Schlüter-Olbers.

Aan deze voorstellingen werken de volgende verhalenvertellers mee:

Mirjam Mare, Maya Plas en Nico van den Raad van De Blauwe Kom, Ria Schlüter-Olbers.

Voor de muzikale intermezzo’s zorgt Wilma Paalman (zang en muziek)

Locatie: Rosenstock-Huessy Huis, Hagestraat 10, Haarlem

Aanvang: 14.30 uur. Zaal open vanaf 14.00 uur

Kaarten à € 15,- (incl. consumptie in de pauze) te bestellen via 023 -5272822 of via vertelkunsthaarlem@kpnmail.nl of 15.00 euro overmaken per plaats bewijs op bankrekening 1880057 t.n.v. Ria Schluter-Olbers te Overveen o.v.v. aantal kaarten en Benefiet. U krijgt een bevestiging van de betaling en de kaarten liggen klaar bij de kassa.

Kaarten ook aan de zaal verkrijgbaar.

Na afloop wordt er bij opbod een verhalenvoorstelling verkocht.

Affiche vertelmiddag 17 januari 2010

Aan de voorstelling werken de volgende verhalenvertellers mee:

Mirjam Mare

Mirjam Mare is een meesterlijke verhalenverteller en verstaat de kunst om met minimale middelen een rijkdom aan beelden te scheppen..

Afgestudeerd aan de Theaterschool te Amsterdam treedt ze al meer dan twintig jaar op voor congres, bruiloft, theater, bedrijven, jubilea enz. met een keuze uit meer dan 60 verhalen.

Haar vertelvoorstellingen zijn belevingen in passie en humor met veel theatrale elementen.

Daarnaast maakt ze verhalen op maat voor grote bedrijven en geeft ze workshops in Presentatie en Communicatie.

Maya Plas en Nico van den Raad

Maya is een bezield vertelster en Nico een inspirerend verteller. Samen hebben ze in 2000 de Blauwe Kom opgezet en in 2009 het initiatief genomen Stichting Vertelkunst Haarlem op te richten

Ria Schlüter-Olbers.

Ria is een enthousiast vertelster, theatermaakster, regisseuse en actrice met een passie voor monologen. Ze is voorzitter van de Stichting Vertelkunst Haarlem en heeft het initiatief genomen tot een benefiet verhalenvoorstelling

Wilma Paalman ( wereldzangeres)

Wilma is al jaren te zien op de Nederlandse podia als zangeres, performer, theatermaker en is componiste van haar eigen werk. Met haar stem en instrumenten creëert zijn een sfeer, een gevoel of een beeld en neemt zo haar publiek op sleeptouw. Zij valt vooral op door de authentieke benadering van haar muziek, waarbij ze zichzelf begeleidt op cello, of accordeon

Voor meer informatie over de benefiet voorstelling

 023 -5272822 of vertelkunsthaarlem@kpnmail.nl  

De Benefietverhalenvoorstelling was een groot succes

Een groot succes voor de verhalenvoorstelling georganiseerd door de Stichting Vertelkunst Haarlem. De opbrengst kwam geheel ten goede aan Energy4All. In de kapel van het Rosenstock Huessyhuis in Haarlem waren ruim 60 mensen aanwezig. Er werden prachtige verhalen verteld door Mirjam Mare, Nico van den Raad, Maya Plas en Ria Schlüter-Olbers. De verhalen werden afgewisseld met muziek en zang van Wilma Paalman.

Het was een mooie middag waarin het doel duidelijk was. Vooral tijdens het laatste verhaal, verteld door Ria, was de emotie voelbaar in de zaal. Ria vertelde een oud verhaal over het Koninkrijk Haarloheim waar de koning en koningin problemen hadden met een ziekte bij hun tweede dochter Josinka. De chirurgijn in Amstelredamme kon alleen een kruidendrank voorschrijven maar uiteindelijk kwamen ze per koets terecht in Noviomagus in het Hertogdom Gelre waar een zeer betrokken chirurgijn kon vertellen wat er met hun dochter aan de hand was. Ze wisten de oorzaak maar er was nog geen medicijn om te genezen. Er moeten dus veel florijnen ingezameld worden om onderzoek mogelijk te maken.

Ria vertelt.JPG

Dit verhaal is nog steeds actueel. Ook op deze vertelmiddag werden er dus “florijnen”  bijeengebracht. Het netto resultaat was  € 845,00. De Stichting Vertelkunst Haarlem, het Rosenstock Huessyhuis en Mirjam Mare hebben deze middag gesponsord, waarvoor hartelijk dank. Ook willen wij alle bezoekers van deze middag heel hartelijk bedanken. De batterijen worden op deze manier steeds een beetje bijgevuld.

Onderstaande foto’s geven een beeld van de middag:  1 de zaal,  2 Mirjam Mare,  3 Nico van den Raad,  4 Wilma Paalman,  5 Maya Plas,  6 het jonge publiek,  7 catering door Tineke en Willem,  8 publiek in de pauze,  9 de mooie kapel,  10 Joska luistert naar oma Ria,  11 Ria Schlüter-Olbers,  12 de finale.

1 controle vooraf.JPG2 Mirjam Mare.JPG3 Nico van den Raad.JPG4 Wilma Paalman.JPG5 Maya Plas.JPG6 jong publiek.JPG7 catering door Tineke en Willem.JPG8 gezellig in de pauze.JPG9 beeld van de mooie kapel.JPG10 Joska kijkt naar oma.JPG11 oma Ria Schluter-Olbers vertelt.JPG12 de finale.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN