Stripboek vervangt patiëntenfolder voor kinderen

NIJMEGEN – Wat betekent het om met een energiestofwisselingsziekte te leven? Het is lastig om dat in begrijpelijke taal uit te leggen aan nieuwe patiëntjes en aan zijn of haar broertjes of zusjes.
Verpleegkundig specialist Marion Hermans van het UMC St Radboud liep ook tegen dit dilemma aan en miste toegankelijk informatiemateriaal voor haar patiëntjes. Dus kwam zij op het idee om een stripboek te ontwikkelen. Het idee bracht ze in voor de Marleen Temmermanprijs, een onderscheiding die de Stichting Patiëntenfonds van het UMC St Radboud jaarlijks uitreikt voor initiatieven ten bate van patiënten.
Met de financiële hulp van Biking4Energy alsmede de hulp van de afdeling Stofwisselingsziekten van het UMC St. Radboud ontstond het stripboek “Nou Moe”. Drie striptekenaars van Studio Noodweer (van o.a. Dolfje Weerwolfje) hebben dit prachtige stripboek vormgegeven.
Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door Joska Nelis tijdens de lancering van het stripboek “Nou Moe” afgelopen zaterdag in het UMC St Radboud ziekenhuis. Het was een gezellige en bijzondere ochtend met veel belangstelling.
De minimale donatie voor het stripboek is € 10,- en het stripboek is te verkrijgen door een mailtje te sturen naar ons info adres.

fotoomslag foto Nou Moe?!

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN