Leny van Schaik opent Broodbankactie 2014 met ´Haarlemmer Olie´

Broodbank

Met een optreden van ´Haarlemmer Olie´ opent Leny van Schaik de Broodbankactie 2014 op zaterdag 29 november om 13.30 uur in de Grote of St. Bavokerk. Het koor heeft volgens de website een breed repertoire: “Van klassiek tot volksmuziek, smartlappen en kerkmuziek, dit koor draait er de hand niet voor om”. Leny geeft op humoristische wijze leiding aan een samenzang van koor en publiek. Dit jaar staat de actie in het teken van het vijfde Werk van Barmhartigheid, ‘de zieken bezoeken’. De opbrengst komt ten goede aan de stichting Biking4Energy; voor de strijd tegen energiestofwisselingsziekten. Dat wil zeggen voor onderzoek naar medicijnen.

In de kooromgang van de Bavo is de expositie ‘Werken van Barmhartigheid´ van de Bredase kunstenares Nanne Meulendijks. “Naar mijn mening denkt de hedendaagse maatschappij vooral aan zichzelf. Met deze werken wil ik mensen een spiegel voorhouden en aanzetten tot meer oog voor elkaar. Het is mijn bedoeling dat de beelden gezien worden, omdat ik werkelijk hoop een verandering teweeg te brengen.” (Volkskrant van 6 aug. jl.).

Ook is er in de kooromgang een permanente vertoning van een dvd over “Vechten voor Energie”: een film van de stichting ‘Biking4Energy’ over energiestofwisselingsziekten. Betrokkenen brengen o.a. met sponsortochten zelf geld bijeen voor het onderzoek naar medicijnen. Die tochten voeren hen langs verschillende universiteiten in Europa. Wekelijks worden er in Nederland enkele kinderen geboren die aan deze ongeneeslijke ziekte lijden. Deze kinderen zijn zeer beperkt in staat om hun voeding om te zetten in energie; energie om te bewegen, te groeien en te ontwikkelen. Zij zijn zeer snel moe, hebben vaak een achterstand in zowel lichamelijke als geestelijke ontwikkeling en de helft van de patiëntjes komt al voor hun 10e levensjaar te overlijden, 70 % wordt niet volwassen.

De aankoop van een broodje meer dan waard! De broden van de broodbankactie worden verkocht op zaterdag 29 november en 6 en 13 december tussen 13.00 en 16.00 uur. De bakkers van Van Vessem bakken in hun vrije tijd 1.100 broden voor deze actie. De broodbankcommissie is hen bijzonder dankbaar. Ook is de commissie directeur Jos Huijbregts zeer erkentelijk voor het beschikbaar stellen van de broden

Uit de Haarlemse Stadsglossy

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN