Kolderiek op weg naar Carré?

 Kolderiek op weg naar Carré?

|  28 oktober 2014   |   Door de Dichtbijredactie, Willem Brand (Haarlems Weekblad)

Theater Kolderiek

Van linksaf: Paula Hoogland, Hans Bink en Thea Gorter; Thea playbackt Liesbeth List’s lied Brussel (Foto: Willem Brand)

 

HAARLEM – De droom van theatergroep Kolderiek is om één keer in Carré te staan en ouderen

een fijne middag te bezorgen. Al zeven jaar spelen (oud-)medewerkers van Nieuw Delftweide in het

najaar een musical voor het goede doel.

 

Kolderiek, geregisseerd door Ria Schlüter-Olbers (71) die vijf jaar lang in Nieuw Delftweide theater maakte met hoogbejaarden, speelt dit najaar twaalf keer de zelfgeschreven musical Europaland Vakantieland waar-van negen keer in een zorgcentrum.

Het idee van een verteller, kort en krachtige scènes en muziek als rode draad is even simpel als doeltreffend. De spelers doen het bovendien met heel hun hart en dat werkt aanstekelijk. Oké, er wordt geplaybackt – overigens behoorlijk nauwkeurig – maar de reis door Europa zorgt voor lol en vooral muzikale herkenning. De bewoners en aanleuners in het Reinaldahuis lustten er zaterdag 25 oktober wel van pap van.

Het geld dat de groep verdient met optreden gaat in zijn geheel naar het team van prof. Jan Smeitink dat een medicijn tracht te vinden voor een zeldzame energiestofwisselingsziekte. Zo’n 70% van de circa vierhonderd kinderen die deze genetische ziekte hebben, overlijdt voor hun achttiende levensjaar. De achtjarige Joska, kleindochter van Ria Schlüter, heeft de ziekte ook. Lees meer op: www.biking4energy.eu

De musical is nog te zien op 5 november om 14.30 uur in Nieuw Delftweide, op 9 november om 14.00 uur in Schalkweide, op 11 november om 14.00 uur in St. Jacob in de Hout, op 12 november om 14.00 uur in de Boerhaave kliniek, op 16 november om 15.00 uur in Overspaarne en op 20 november om 15.00 uur in de Janskliniek.

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN