Een Kolderieke december

Het is nog zomer maar theatergroep Kolderiek is al volop bezig met December – het thema van haar nieuwe voorstelling, komend najaar bij u op het toneel!

“December is een intensieve maand”, zegt Ria Schluter (71), regisseuse van theatergroep Kolderiek. “Donkere dagen, vrolijke feesten, een grote behoefte om mensen te zien en verhalen te delen… We stoppen het allemaal in ‘Een Kolderieke December’. Het publiek zal weer veel situaties herkennen – dramatische én dolkomische situaties!”

Meezingen
Theatergroep Kolderiek maakt voorstellingen speciaal voor ouderen. Met vaste ingrediënten als een toepasselijk thema, een verteller en bekende liedjes. “Europaland Vakantieland”, “Radio Nostalgia” zijn een greep uit de lange lijst van voorstellingen!Omdat alle spelers medewerker vrijwilliger waren of zijn in Nieuw Delftweide, weten zij exact wat hun publiek aanspreekt. Het eerste avondvullende programma ontstond acht jaar geleden, als afscheidscadeau voor een collega. “Het publiek genoot zo”, vertelt Ria, “dat wij besloten ieder jaar zo’n voorstelling te maken, en niet alleen voor Nieuw Delftweide. Sindsdien spelen we o.a. op alle locaties van de Stichting “Sint Jacob”, en andere organisaties binnen Haarlem en daar buiten.”

Belangeloos
Nieuw Delftweide heeft een rijke toneeltraditie. Eind jaren tachtig leidde Ria er een groep waarin bewoners, medewerkers en vrijwilligers samen speelden. “Acteren is zo’n waardevolle activiteit”, blikt ze terug. “Het gaat over contact maken, met jezelf en met de ander. Dat maakt veel los. Het proces van repeteren is even belangrijk als de voorstelling.” Theatergroep Kolderiek doet alles belangeloos, van het schrijven van de tekst tot het schilderen van de rekwisieten en van de belichting tot het spelen. “We willen zo veel mogelijk ouderen een fijne middag of avond bezorgen.”

Alle donaties aan Theater Kolderiek komen ten goede aan stichting biking4energy, die zich inzet voor kinderen met Mitochondriële Energy Stofwisselingsziekte.

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN