Was 7 dagen en zwaar, maar iedereen jong en oud heeft succesvol alle etappes volbracht en de top van alle cols gehaald. De verhalen kunt u lezen op de volgende site’s.

http://www.ride4kids.nl/nieuws/

http://veere2005.blogspot.com/2011/09/ride4kids-pyreneeen-challenge-2011.html?spref=fb

www.lenyenpiet.waarbenjij.nu

http://r4k.waarbenjij.nu/

Dag 1

Zondag, zon 25/30 graden. 51 km deze dag fietsen vanuit de camping naar Pont des Espange en weer terug. Warm weer en een flinke klim waar menigeen er achter kwam dat dit toch iets anders is dan lus 3 van de Amstel Gold Race in Valkenburg. Een ieder heeft de tocht volbracht en keek terug op zijn of haar eerste Challenge dag.

Dag 2;

Maandag, licht bewolkt 22/28 graden. 55 km heen en terug naar Lac des Estang. Weer een prachtige voorbereidingsdag voor straks op de echte cols. Veel uitroepen van: Wat is het hier mooi, wat  zou ik hier graag willen wonen! Tijdens de afdaling ging Ria over een steentje onderuit en via “De nood procedure” was Bart snel ter plekke voor de benodigde pleister en Johan om de fiets weer rijvaardig te maken. Met Peter en Ricardo samen de laatste kilometers van de afdaling gereden. Voor deze dag geldt voor Ria: “Fietsen leer je met vallen en opstaan”!!

Dag 3;

Dinsdag  zonnig 25/ 30 graden, 65km. Met die achtergrond zijn we om 8 uur vertrokken naar de Col de Soulor, ruim 1000m met een stijgingspercentage van 8.5 %.

Tijdens deze tocht hebben we een prachtig zicht op enkele duizenders, de toppen van de Pyreneeën. Na wat drinken, fruit en yoghurt begint de enorme afdaling van 13km naar beneden om vervolgens weer 12km te klimmen naar de Col de Spandelles met een stijgingspercentage van 7.5 /8.5%. Voor de liefhebbers is er het toetje de Hautacum . Het totaal van deze dag inclusief de Hautacum  was 95 km en 2020 hoogte meters.
Dit was een van de eerste Toer de France bergetappe. Het water was niet aan te slepen en de soep tijdens de lunch vond gretig aftrek. De afdaling vanaf de Col de Spandelles was niet moeilijk maar door het slechte wegdek wel gevaarlijk.

 

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN