14 april – Milaan – Bellagio 97 km

Na een uitgebreid ontbijt gaan we op weg naar het Instituto Nazionale Neurologoca C.Besta. We worden met veel gastvrijheid ontvangen. Prof. Dr. Zeviani is een allervriendelijkste man met warme interesse naar Marleen, Sjef, Eline en Joska. Ook aanwezig zijn Mw. Barbara Garavagua, die het onderzoek naar Parkinson en research doet en Mw. Valeria Tiraranti, assistente van Prof. Zeviani. Dhr. Rob Frőlich, Consul van het Nederlands Consulaat Generaal woont het bezoek ook bij. Na de kennismaking laat Prof. Zeviani ons de verschillende afdelingen van het laboratorium zien en geeft veel uitleg over het onderzoek en de onderzoekers. De kinderen vinden de piepkleine muisjes wel erg leuk.

Na afloop van de rondleiding staat er een tafel voor ons klaar met Italiaanse gerechten en drankjes, allemaal in de kleur oranje! Uitspraak van Prof. Zeviani: “Orange is a color that gives you energy” Na nog een laatste foto met de hele groep worden de fietsers uitgezwaaid en gaan op weg om de sponsor-kilometers te gaan maken. Het is prachtig zonnig weer en een heerlijke temperatuur. We fietsen een lekker tempo en stoppen af en toe voor een foto want het is een prachtige tocht. We volgen een kanaal langs de rivier de Adda en genieten volop. Koffiepauze, lunchpauze, alles lekker in het zonnetje. Op een gegeven moment is de weg die wij moeten volgen afgesloten maar we besluiten toch door te gaan. Dit hebben we geweten. Met onze fietsen lopen over een zeer smal muurtje met aan 2 kanten water en dan ook nog tegenliggers. Daarna de fietsen tillen over sluisjes, grote keien, bruggetjes, een klim over een bospaadje en uiteindelijk over de railing zodat we onze weg weer konden vervolgen. Gelukkig hadden we veel sterke mensen bij ons maar we waren niet geheel okselfris meer na deze actie.  We hadden echter nog niet alles gehad. De bergen kwamen in zicht met donkere wolken en een beetje onweer. We hielden het dus niet droog. Een grote dikke plensbui maar daarna ook weer de zon. Het Comomeer liet zich prachtig zien en ook de sneeuw op de bergen was een plaatje waard. Voor we aan het laatste stuk begonnen nog een cola voor de noodzakelijke energie. Dat was goed want we moesten de laatste 10 km nog behoorlijk klimmen. Dat belooft wat voor morgen. Uiteindelijk kwamen we in Bellagio aan. Frans kwam ons met de auto tegemoet gereden en hij wees ons de juiste weg. We werden welkom geheten door Marleen, Sjef en de kinderen. De tafel gedekt, het eten klaar en een welverdiend wijntje. Het was een fantastische dag. We hebben vandaag 97 km gefietst en we waren niet heel erg moe!!!!

Bezoek_aan_Prof._Zeviani.JPGGroepsfoto_bij_vertrek.JPGHindernissen_onderweg.JPGeen laatste duwtje 14-04.JPGUitzicht_op_de_Alpen_bij_Belagio.JPGde tafel staat klaar 14-04.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN