Biking4Energy actief in de Pyreneeën Challenge 2011

Na de lange reis vanuit het Noorden van Finland naar Nijmegen is de overstap gemaakt naar het zuidenAfgelopen zondag is Pyreneeen Challenge 2011 gestart. En hoe…….. enorme pieken van tussen de 8% en 12% . Het thuis vrond kan de snelheid van de fietsers soms niet bij houden. Ons excuses voor deze late berichtgeving omtrent de start van de challenge.

Ook dit jaar doet weer een grote delegatie vanuit de Biking4Energy hoek mee.

Te weten:

Ria Schlüter, Leny en Piet Doodeman, Leny en John Allard, Laura Verhoeven, Nico Helmus en Frank Timmerman

Uitgebreid reisverslag  op http://www.ride4kids.nl/.

Voor de specifieke ervaring lees snel hieronder wat zij beleefd hebben vanaf vorige week woensdag dat zij zijn vertrokken.

Nadat Laura, Ria en Frans vertrokken zijn uit Overveen volgde een voorspoedige reis naar het zuiden. Na 1200 km hebben we heerlijk geslapen in een groot landhuis bij particulieren welke hun voormalige stal/garage na een brand omgebouwd hebben tot gasten verblijf.
Eerst gegeten in het plaatselijk restaurant daarna nog een glas wijn in de zitruimte. Frans is rond 11 uur naar bed gegaan en de dames bleven wat na keuvelen. De gastvrouw kwam er ook bij en zodoende werd het die avond aangenaam laat, tegen half twee ging een ieder toch maar wat slapen.
Donderdag volgde de laatste 250 km naar de camping in Argeles-Gazost, 15 km. zuidelijk van Lourdes. Hier ontmoeten we al meerdere fietsers die straks ook aan de Challenge deelnemen.
Helemaal vlekkeloos ging de toch naar het start punt niet voor iedereen;

Nico had uitgelopen lagers in de aandrijving van de airco. Nico is naar de camping “gesukkeld”, arriveerde daar diep in de nacht en heeft vervolgens in de auto geslapen.

De materiaalwagen liep een gescheurde turbo slang van de auto op. De materiaalwagen is voor Parijs door de groep van Ricardo overgenomen en met een gangetje van 80 km per uur 1,5 dag onderweg geweest. De eerste auto van de materiaalwagen is gerepareerd en als losse auto verwelkomd.

Deze dag hebben Laura en Ria de eerste trainingsfietstocht gemaakt, hiermee kwamen zij in de sfeer van het gebergte, het warme weer en de spanning van wat gaat er de komende dagen allemaal komen.

De vrijdag was de “Lourdesdag”, in de ochtend weer een trainingstocht en aan het eind van de middag een bezoek aan de grot van Bernadette en het meemaken van de Vespers met aansluitend de processie van priesters, acolieten, zieken en andere bezoekers over het grote plein voor de kerk. Na afloop in een van de zijstraat op het terras van het New Orleans restaurant gegeten waar een van de obers opera gezang ten gehore bracht. Vanuit ons terras keken we op de muurschildering van de laatste 2 pausen en pelgrims. De pelgrims trokken met hun begeleiders nog lang door het stadje en wij waren daar getuigen van.

Zaterdag zijn Ria, Marian, Johan, Piet en Oebele met de auto naar het komdal de Garvanie gereden om daarna 1000 meter te klimmen naar de waterval op het Cirque de Carvanie tegen de Spaanse grens. Ria was weer even terug in de tijd en helemaal in haar element, lekker te voet tegen een berg opklauteren.
s’Avonds met de gehele Pyreneeën Challenge 2011 groep in het plaatselijke restaurant gegeten en nader kennis gemaakt met een ieder.

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN