Zaterdag 16 mei: Wijchen – Nijmegen 13 km

De Finale!

Het is zover, onze laatste fietsdag.

Wij staan zoals gewoonlijk vroeg op maar we weten dat we geen haast hebben omdat we pas om kwart voor tien bij het Kasteel van Wijchen moeten zijn. Gister hebben we daar alvast een kijkje genomen en het bord “omleiding voor Biking4Energy” al zien staan. De zon staat hoog aan de hemel en de dag kan al niet meer stuk. Als we bij het Kasteel van Wijchen aankomen worden we welkom geheten door de teksten op de grote borden. Het ziet al helemaal oranje door de verschillende kraampjes en de mensen in oranje shirts. De Stichting Energy4All is ook goed vertegenwoordigd met mensen en materiaal. De foto’s van onze tocht in een kraampje doen ons wel wat. De fietstocht is voorbij maar wat was het mooi en indrukwekkend. Langzaam loopt het vol, daar komen Leny A, Johan en Frank, de medefietsers van het eerste deel van de tocht. Het weerzien is hartverwarmend. Dan is met de komst van Diewertje, Jaap, Selma en Frank de ploeg compleet. Iedereen ziet z’n geliefden en vrienden weer. Voor een aantal van ons is het echt vijf weken geleden en het is heerlijk om ze weer te kunnen knuffelen. Er wordt heel veel bijgepraat en wij kunnen onze indrukken en verhalen over de fietstocht vertellen. Het is een en al oranje en met het Kasteel op de achtegrond levert dat mooie plaatjes op. Daarna worden we welkom geheten door Annemarie Bevers, onze persvoorlichter. Zij geeft de tijdsplanning door en wijst nog op de T-shirts en de energy-pakketten die te koop zijn. Zo’n 150 mensen stellen zich op met de fiets aan de hand zodat we na het startschot achter de fanfare aan kunnen lopen over het marktplein. Burgemeester G. Noordewier heette ons welkom in Wijchen en samen met Joska werd het startschot gegeven door het oplaten van oranje ballonnen voorzien van kaartjes van Biking4Energy. Het was een prachtig gezicht dat grote oranje lint, eerst door Wijchen en daarna al fietsend door het mooie Gelderland op weg naar Nijmegen.

We mochten niet harder dan 10km per uur fietsen anders zouden we te vroeg in Nijmegen zijn. Je viel bijna om met deze snelheid dus iedereen die dacht dat we zo de hele tocht hebben gefietst, niet dus! De route was bewegwijzerd en op iedere kruising stonden verkeersregelaars zodat we niet voor de verkeerslichten hoefden te wachten. Alles was perfect georganiseerd. In Nijmegen stond spreekstalmeester en ambassadeur van Energy4All, Ron Bons, klaar om ons allemaal te ontvangen met grappen en grollen. Prof. dr. Jan Smeitink leidde ons naar de ontvangstzaal waar we een drankje konden nuttigen. In het auditorium was het officiële gedeelte gepland. Iedereen zocht een plaatsje en met de nodige hilariteit werden verschillende mensen hun plaatsen gewezen. Er was een warm onthaal voor Stefan (onze websitebouwer) en zijn vrouw. Wederom een welkomstwoord, nu door wethouder J. van der Meer. Daarna was het snelle woord aan Jochem Meyjer, cabaretier en PR ambassadeur van de Stichting Energy4All. Hij ging een ter beschikking gestelde voetbal en voetbalshirt, gesigneerd door spelers van het Nederlands elftal, veilen. Dat ging geweldig er werd flink tegen elkaar opgeboden en zelfs de wethouders van Wijchen en Nijmegen boden mee. De bal werd gescoord door Chris van Oyen, ambassadeur van Energy4All en het shirt ging voor een hoog bedrag naar Patrick van Dijk uit Haarlem.. Jochem controleerde nog wel even of de maat goed was en toen was het shirt verkocht. Daarna was de microfoon voor Marleen, de moeder van Joska. In ontroerende woorden werden haar ouders en alle anderen bedankt voor hun ongebreidelde inzet en support. Leny en Ria gaven nog een impressie van de fietstocht en de gevoelens en emoties als je kleinkind een ernstige ziekte heeft. Nadat alle fietsers op het podium waren gekomen werd het stokje van de fietstocht doorgegeven aan Ron van Biezen en Ab Smans die op 1 juni de Elfstedentocht gaan fietsen en dit doen voor Biking4Energy.

En toen was daar het moment suprème: het bedrag op de cheque werd ingevuld door Frans. Het was muisstil en na de bekendmaking van het bedrag van € 30.086,00 was het applaus oorverdovend. Het dankwoord van Prof. Dr. Jan Smeitink was emotioneel, maar ook hoopgevend. Het punt van doorbraak is mogelijk dichtbij en misschien is er ook voor Joska en de andere kindjes hoop op het op tijd vinden en gebruiken van een medicijn.

Wij willen iedereen bedanken voor alle vaak hartverwarmende en lieve reacties, alle hulp en donaties. Biking4Energy gaat nog lang door en wie weet komt er een moment dat het niet meer nodig is. Groet van ons allen: Ria en Frans, Leny en Piet, Leny en Johan, Frank, Diewertje en Jaap, Selma en Frank.

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN