15 april – Bellágio – Villa di Chiavenna 62 km

Iedereen is op tijd opgestaan en we hebben nog even tijd om de omgeving te bekijken en een paar foto’s te maken. We ontbijten gezellig met elkaar en als alle tassen weer op de fiets zijn gebonden gaan we op weg, uitgezwaaid door de achterblijvers. Eerst een flinke afdaling naar de veerpont die ons het Comomeer overzet. De eerste pech komt al na 2 kilometer. Bij Ria loopt haar ketting eraf. Het euvel wordt snel verholpen. Onze route gaat langs de andere kant van het meer. De veerpont legt aan in Varenna. We komen veel tunneltjes tegen en een aantal is verboden voor fietsers dus daar moeten we omheen. Het parcours is vandaag al een beetje klimmen en dalen wat ons goed afgaat. De koffiestop is op een gezellig terras en lunchen doen we op een plein in Chiavenna. Frans belt ons over de plaats waar we willen overnachten. Er wordt een hotel geregeld en we moeten nog maar 10 kilometer klimmen. Een goede test voor de 25 km klim die morgen op ons wacht. De klimgeiten van vandaag zijn Leny Allard en Frank. De anderen laten de trappers rustig ronddraaien en we komen allemaal goed boven. Een heerlijk familiehotel met prachtig uitzicht op de besneeuwde bergen. De oranje shirts hangen op alle balkons te drogen en het biertje in de zon op het grote terras smaakt ons opperbest. We bekijken het oude stadje met de smalle oplopende straatjes De huisjes en wasplaatsen zijn vele eeuwen oud. Het is als een openlucht museum. De geiten staan op de binnenplaats en de mest ligt naast het huis. In het hotel krijgen we een heerlijk Italiaanse maaltijd voorgeschoteld. Nog een wijntje toe en om 22.00 uur zoeken we onze kamers op. Een heerlijke dag, goed gefietst en geen problemen gehad. Morgen de ultieme uitdaging.

op_het_pontje_over_het_Comomeer.JPGRoute_langs_het_Comomeer.JPGonderweg 15-04.JPGterwijl de was droogt 15-04.JPGDe_beloning.JPGHet_dorpsleven.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN