21 april: Neuötting – Passau 105 km

Het wordt de derde dag waarop we een afstand gaan fietsen van boven de 100 km. Het is wel veel maar we hebben er voor gekozen om in Passau te overnachten. Passau is een mooie stad uniek gelegen tussen twee grote rivieren: de Inn en de Donau. Frans, Marleen en Sjef gaan de stad bekijken en een hotel boeken terwijl wij fietsen. Deze samenwerking bevalt ons allemaal prima en het is heel gezellig zo met elkaar. Het enige nadeel is dat het vaak wel wat laat wordt. We fietsen ook vandaag weer de hele dag langs de Inn. Het wordt een beetje saai en af en toe lijkt het wel of we in Nederland zijn: fietsen op een dijk langs het water met een harde zij-tegenwind en over de dijk langs het water. Ria wordt bijna weggeblazen en de dag is hierdoor vrij zwaar. Er wordt wat wisselend gefietst en de paden zijn meestal onverhard met gravel of grind. In Marktl zien we het geboortehuis van de huidige paus Benedictus. In de kerk is een museum ingericht. We doen ook wat boodschappen in het dorp en fietsen weer verder. In Braunau zien we een mooi plein met gekleurde huizen en voor de brug staat een beeld van Jonas en de wallevis. Als we een flinke klim hebben gemaakt missen we opeens Johan. Hij was achter iets oranje aangegaan maar die waren opeens verdwenen. De telefoon brengt uitkomst en we verwelkomen hem enthousiast als hij boven komt. We komen langs verschillende kastelen o.a. Schloss Hagenau en Schloss Frauenstein. De aankomst in Passau vergt nog het nodige klimwerk maar de stad is prachtig gelegen en we vinden gauw onze plek. Heerlijk in de zon op het terras en buiten eten met elkaar. Daarna nog de foto’s en het verslag en de dag zit er weer op. Het probleem blijft toch dat we nergens een internetcafé kunnen vinden.

1_Biking4Energy.JPG2_Schilderij.JPG3_Johan_in_de_klim.JPG4_vijf_door_de_bocht.JPG5_langs_onze_route.JPG6_In_Passau.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN