23 april: Volary – Zvikovské Podhradi 79 km

Vanmorgen moest Frans de ruiten krabben toen hij verse broodjes ging halen. Na het ontbijt werden de lange broeken opgezocht en gingen we bibberend op weg. We hoopten vandaag een wat relaxte dag te hebben maar we beginnen meteen te klimmen. De temperatuur is niet al te hoog en de helmen gaan op. Na een klim van 12% kwam er een heftige afdaling van meer dan 4km. Het is vreselijk koud en we missen warme wanten. Gelukkig zijn we net voor de hagelbui in Prachatice. We vinden snel een gezellig en warm café waar ze warme chocomel met slagroom hebben. Een taartje erbij en dan worden we betrapt door onze volgers. Gelukkig gaan zij ook aan de taart. Nadat we weer opgewarmd zijn komen de handschoenen uit de tas en klimmen en dalen weer verder. Tsjechíë is precies zoals wij het ons herinneren. Prachtige natuur en mooie vergezichten, maar ook dat er niets vlak is. Vorig jaar dachten we hier niet meer te gaan fietsen omdat het behoorlijk zwaar is maar we hebben er geen seconde spijt van dat we nu hier zijn. We lunchen in Pisek in een park bij de vestingtoren. Daarna bekijken we de prachtige gebouwen in de stad. Veel gevels zijn met sgrafitie versiert ( geen gespoten graffiti maar hier zijn gevels en muren uitgekerfd en ingekleurd waardoor tekeningen ontstaan) Nog wat boodschapjes en dan wachten onder een luifel omdat er een dikke bui valt. Vanaf de Moldau volgen we de fietsroute 1149. Het is nog steeds heel erg mooi. Als het weer begint te regenen fietsen Ria en Piet samen onder een regenboog. Jammer dat verder niemand het ziet maar het is wel genieten. Als we Zvikovské Podhradi bereiken worden we zeer enthousiast welkom geheten. Een prachtig hotelcomplex met sauna en een grote tuin. De kamers ontlokten ons o’s en a’s. Fantastische kamers met massagedouche en breedbeeld TV. Piet en Leny hebben zelfs een hemelbed. We genieten volop en ook het voor ons gemaakte diner is helemaal naar ieders zin. In dit luxe oord willen we allemaal wel een paar dagen blijven maar we moeten door naar Praag waar we zaterdag verwacht worden. Wat een fantastische en speciale tocht is het toch.

1_start_vandaag.JPG2_herstelwerkzaamheden.JPG3_mooi_landschap.JPG4_Frans_volgt_ons.JPG5_Pisek.JPG6_ons_hotel,_dag_10.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN