24 april: Zvikovské Podhradi – Novy Knin 74 km

Vandaag is Joska jarig en ze wordt verwend door haar papa en mama met mooie cadeautjes. In het restaurant zingen we met zijn allen “lang zal ze leven” en het is helemaal feest als Jan, de hoteleigenaar op de piano “happy birthday to you” speelt. Het ontbijt is heerlijk en we krijgen een grote zak broodjes mee voor onderweg. Het is nog behoorlijk mistig dus we vertrekken met warme kleding aan die echter al na 10 minuten uit moet omdat we aan een behoorlijke klim beginnen. Het is weer een prachtige dag, heuvelachtig landschap waar steeds weer nieuwe “schilderijen”verschijnen. Onze fotograaf op de fiets, Leny A, kan er geen genoeg van krijgen en het resultaat mag er dan ook zijn. Rond 11 uur gaan we koffie drinken in een Tsjechies cafeetje. Iedereen zit al aan de gekookte aardappels en het bier. Wij houden het op koffie met! Daarna nog in een supermarkt de laatste boodschappen gedaan. Met verse waar in de tassen stappen we weer op de fiets. Wij komen niet om van de honger want alles is te koop. Voor Piet en Leny is dit een speciaal stuk van de route want vorig jaar werd deze in omgekeerde volgorde gefietst. Veel herkenning: het hotel, het stuk bos waar ze verdwaalden en het bushokje waar even uit de zon kon worden gezeten.

We gaan een paar keer via een lange brug over de Moldau en het klimmen is ook vandaag niet te vermijden. Johan wil zijn benen sterker maken en fietst met een groter verzet. Helaas moet hij dat de volgende dag bezuren met een pijnlijke knie. Frans belt een paar keer. Het is heel moeilijk om een hotel of pension te vinden in dit gebied. Eindelijk in Novy Knin lijkt het te lukken. Na vijf uur zijn de kamers voor ons beschikbaar. Als we aankomen blijkt het toch iets anders te zijn. Er zijn wel genoeg bedden voor ons allemaal maar dan moeten we op de lange regel en dat wil niemand. Uiteindelijk wordt besloten dat de fietsers hier blijven en dat de anderen vanavond nog doorrijden naar Praag. We vieren eerst nog Joska’s verjaardag met kadootjes en eten met elkaar. Daarna reizen ze af naar Praag en gaan de fietsers terug naar het hotel. We worden verwelkomd met keiharde discomuziek. Hoe moeten we slapen vannacht? De kamer van Ria, Leny en Piet bevindt zich in het achterste rustige gedeelte maar de anderen liggen tot 4 uur te schudden in hun bed. Het verschil met gister kon niet groter zijn.

1_Joska_3_jaar.JPG2_brug_over_de_Moldau.JPG3_kaartlezen.JPG4_achter_het_koolzaadveld.JPG5_fotostop.JPG6_hotel_in_Novy_Knin.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN