25 april: Novy Knin – Praag 58 km

Na een wat mindere nacht worden we toch op tijd wakker. We kunnen om half 8 ontbijten dus gaan we eerst naar de bakker. Met handen en voeten komen we er aardig uit en een lekkere lunch is verzekerd. We krijgen nog een grote plak chocola mee voor onderweg. Als om over achten er nog geen actie is in het hotel beginnen we te twijfelen aan het ontbijt. Dus maar weer naar de bakker en we ontbijten op de bankjes op het pleintje. Een aparte ervaring om de dag te beginnen. Als we bijna willen vertrekken komt de hoteleigenaar toch nog opdagen. Hij zegt dat het ontbijt pas na 10 uur mogelijk is. We moeten wel betalen. Ria probeert nog 100 kronen minder te geven maar dat gaat niet door. Onder protest wordt het volle pond betaald. Vandaag hebben we maar een korte rit naar Praag. We gaan om te beginnen de verkeerde kant op en de stevige klim mogen we dan ook weer afdalen. De laatste klimmetjes zitten aan het begin, daarna is er een afdaling van 4 km naar het stadje Stechovice en daarna is het alleen nog maar vlak omdat we langs de Moldau fietsen. Leny hoort een vreemd geluid en er is een spaak gebroken. Het betekent afdalen staande op de fiets om zo min mogelijk druk op het achterwiel te hebben. Als we gaan koffiedrinken repareert Piet de fiets onder het toeziend oog van een belangstellende Tsjech. Hij kijkt eerst wat meewarig maar zijn gezicht klaart op als hij ziet dat het allemaal goed komt. We fietsen in rustig tempo verder want we hebben alle tijd. Het bord Praag wordt op de foto gezet want dat is de eindbestemming van het eerste deel van de route. De teller van Johan passeert de 1000km en op de eindbestemming staat er 1019 op de teller. Omdat we veel te vroeg zijn gaan we een paar uur luieren langs de rivier. Het is hier heel erg druk en gezellig. De hele jeugd van Praag gaat hier skaten en fietsen. Om 4 uur krijgen we te horen dat het ontvangstcomité klaar staat. Meisjes in witte Biking4Energy shirts hebben flyers uitgedeeld op het Oude Stadsplein en in optocht komen we daar aan. Er wordt gekust en gelachen maar er is ook ernst want voor drie van ons zit de tocht er op. Ria en Leny A. gaan nog collecteren op de terrasjes en daarna krijgen we allemaal een oranje ballon aan de fiets en gaan we achter de auto van Jana naar stadsdeel 6. Jana ( vriendin en zakenrelatie van Ria en Frans) heeft met Martijn (zoon van Diewertje) alle festiviteiten in Praag georganiseerd. Muziek in de auto en de cameraman hangt uit het raam om alles vast te leggen. De dames kunnen het wel waarderen. Twee weken fietsen zonder pech maar op het laatste moment breekt de bout van de zadelpen van Johan. Even improviseren, Johan achterop zijn fiets en daar gaan we weer.  Een laatste steile klim en we zijn er. Vlug douchen en dan naar het tuinfeest bij Jana. Heerlijk eten en drinken en over onze tocht vertellen. Ook de collectebus werd nog gevuld. Een fantastische afsluiting van het eerste deel van onze sponsortocht.

1_het_flyer-team.JPG2_aankomst_op_het_Oude_Stadsplein.JPG3_de_dames_van_de_ploeg.JPG4_Leny_A._en_Ria_gaan_collecteren.JPG5_laatste_klim_naar_het_huis_van_Jana.JPG6_het_tuinfeest.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN