27 april: Praag – Horovice 70 km

Het ontbijt is om half zeven. want we worden om kwart over zeven opgehaald door Jana en naar Hotel Olympic Tristar gebracht. Wij zijn uitgenodigd voor de voordracht van Prof. Dr. Jiri Zeman op het 6e ISNS Medisch Congres “Neonatal Screening” met als thema: From suspision to diagnosis confirmation in children with inborn errors of metabolism. Na de voordracht hebben Marleen, Sjef en de mensen van Biking4Energy een interview met een journalist van een vooraanstaand medisch tijdschrift. Er wordt een artikel geschreven over het congres en mede over het gezin van Marleen en Sjef en onze fietstocht. We moeten voor donderdag ook een aantal “actiefoto’s” aanleveren. Opgestapeld in de auto gaan we weer terug naar het hotel waar we met z’n allen gaan lunchen. Het duurt allemaal nogal lang en de fietser worden een beetje ongeduldig. Daarna nog een probleempje met de betaling maar door bemiddeling van Jana wordt alles weer opgelost. Om half twee wordt de nieuwe fietsgroep uitgezwaaid door de achterblijvers. Leny, Johan en Frank blijven nog een paar dagen in Praag en Marleen, Sjef en de kindjes vliegen vanavond weer terug naar huis. Jan Willem Schram, de cameraman en documentairemaker volgen vandaag de verrichtingen van de fietsers. We worden in Praag gefilmd met alle prachtige beelden van de stad. Na een paar kilometer is er een omleiding waarin we de volgauto kwijt raken. Wij fietsen langs de rivier Berounka over een slecht grind- en keienpad. We worden gewaarschuwd voor een supersteile afdaling en we gaan over een lange spoorbrug. De telefoon brengt uitkomst en we ontmoeten elkaar weer in Cernosice waar blijkt dat er een probleem is met de filmapparatuur. Gelukkig kunnen we wel door en kan er gefilmd worden. Vandaag weer prachtige beelden: een mooi glooiend landschap, de zon tussen de bomen en gele koolzaadvelden. In het hotel aangekomen kunnen we even onszelf bekijken in volle actie. Prachtige beelden en we voelen ons net de coureurs van de Tour de France. Een heerlijk diner en daarna brengt Frans Jan Willem terug naar Praag. Een heel goed begin van deel 2 van onze fietstocht. We zullen de jonge groep van de eerste twee weken missen, we fietsen nu alleen met opa’s en oma’s!!!

1_interview_ISNS_Medisch_Congres.JPG2_Afscheidslunch.JPG3_langs_de_Berounka_rivier.JPG4_afdaling_vanaf_de_spoorbrug.JPG5_Frans_en_de_cameraman_in_de_volgauto.JPG6_natuur_nabij_Horovice.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN