Dinsdag 28 april Horovice – Plzen

We kunnen vanmorgen rustig aan doen want we hoeven maar 60 km te fietsen. Het is weer mooi weer, de zon schijnt en na broodjes te hebben gehaald gaan we op weg. De route van vandaag voert ons door het boerenland. Heuvelachtig landschap met dorpjes en gehuchten. Hier en daar een huis hoog op een bergje. We zien heel veel kleuren groen en natuurlijk de gele velden met koolzaad. Bij Strasice kunnen we niet door het bos omdat het pad ontoegankelijk is. De andere weg voert ons naar Dorovic waar we met Frans koffiedrinken. Frans heeft vandaag een vrije dag, geen kinderen en geen cameraman. In Rokycany is er markt en koopt Ria een oranje blouse voor het Koninginnefeest van morgen op de ambassade. We fietsen langs een riviertje en toch nog een stuk door een mooi bos. Bij een meer houden we de lunchstop en dan moeten we doorfietsen want om half vier worden we gebeld door radio Haarlem 105. We maken nog een foto van de Pilsner Urquell Brouwerij want deze brouwerij heeft een jarenlange traditie met Plzen (het recept van pilsener bier). We arriveren op het plein in de historische binnenstad van Plzen als er gebeld wordt door Ziggy Klaassen van Radio Haarlem 105. We kunnen via de telefoon ons verhaal vertellen en na wat knippen en plakken komt het in de uitzending. Weer een bijzonder moment. Het hotel voor de komende twee dagen is een oud Staatshotel met prachtige versierde trappen en trappenhuis. Plzen heeft een mooie binnenstad met rond een plein veel oude historische gebouwen, gekleurde huizen en de grote Bartholomeuskerk. Weer een leuke plaats om te zijn. Morgen gaan we een retourtje Praag doen met de trein.

1_onderweg.JPG2_spiegelbeeld.JPG3_oranje_tussen_het_groen.JPG4_huizen_op_het_plein.JPG5_aangekomen_in_de_stad_Plzen.JPG6_trappenhuis_in_het_Staatshotel.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN