30 april: Plzen – Schönsee(Dld) 84 km

De temperatuur is wat laag en we fietsen weer met de jasjes aan. Het verlaten van de stad Plzen gaat prima, alleen is het een ongezellige en zeer drukke weg. Vandaag hebben we een soort overgangsroute. Het boekje “fietsen naar Praag”gebruiken we tot Plzen en vanaf Amberg gaan we de “Fünf Flusseroute” fietsen. Na een uurtje wordt het landschap mooier en de wegen rustiger. We fietsen wel bijna de snelweg op maar onze wegkapitein Piet ziet nog op tijd een vluchtroute over de spoorbaan. We ontmoeten Frans weer tijdens de koffiepauze in een “busrestaurant” en Ria ziet hier haar kans schoon om weer even met de “bus” langs te gaan. De mensen hier zijn zeer geïnteresseerd in onze actie en het levert ook nog wat geld op. Dat het landschap zo mooi is betekent ook dat we de hele dag moeten schakelen. Het gaat op en af en er is geen meter vlak. Diel moet er nog even aan wennen en wil wel dat ze er een tandje bij heeft op het kleine blad. Toch gaat het heel voorspoedig. Het is vandaag wel heel wisselend weer. Als we door een bui overvallen worden trekken we gauw de regenkleding aan maar als dan al die spullen net aan zijn gaat de zon weer schijnen en is het stikheet. Tijdens de lunchpauze kunnen we schuilen in een bushokje en de volgende bui afwachten. Het duurt wat langer dan gedacht dus het hele spul weer aan en ja natuurlijk na 10 minuten weer uit! Na ruim 70 km passeren we de grens en zijn we in Duitsland. We moeten een bospad volgen waar we een paar keer een keuze moeten maken op het gevoel en het kompas van Ria. Na 12 kilometer bospad komen we lekker op tijd in Schönsee aan. Een leuk Pension aan een meer en in het dorp kunnen we eten. We hoorden vandaag via de sms dat er een aanslag was geweest tijdens het Koninginnefeest. We hebben een klein nieuwsverslag kunnen zien op de Duitse TV. Wij zijn erg geschrokken. Het is onvoorstelbaar en deze laffe gebeurtenis houdt ook ons bezig.

1_In_het_trappenhuis_van_het_hotel.JPG2_de_hand_van_de_meester.JPG3_op_en_neer.JPG4_lunchen_op_niveau.JPG5_grensovergang_Tsjechie_-_Duitsland.JPG6_Schonsee.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN