Vrijdag 1 mei: Schönsee – Amberg 67 km

We staan op en zien de zon boven het meer schijnen. Dat belooft een mooie dag te worden. De temperatuur is 8° maar dat wordt straks wel beter. Vandaag hoeven we niet zo te klimmen en we beginnen zelfs met een afdaling van een paar kilometer. Het is weer een heel mooie route en we genieten van de uitzichten en het vele gezang van de vogels. Jaap herkent heel veel geluiden en als hij omgehakte bomen ziet wil hij ons wijsmaken dat hier bevers aan het werk zijn geweest! Bij Oberviechtach verlaten we de weg en nemen we de fietsroute over een oude spoorbaan. We fietsen meteen het bos in en daar is het verschrikkelijk koud. Dus stoppen we snel voor de jasjes maar ook voor mooie foto’s. Onze oranje kleur is heel erg mooi onderweg. We vallen heel erg op en als je even achter geraakt bent herken je de oranje stippen snel genoeg. In Altendorf hebben we een leuke stop. We drinken koffie met oranjegebak op het terras van Gasthaus Sorgenfrei. We mogen collecteren en krijgen ook te horen dat we afgelopen dinsdag in Duitsland op de radio zijn geweest. Er werd melding gemaakt van  “Het oranje team dat fietst voor mitochondriële ziekten”  Er volgde een leuk gesprek en ons doel: bekendheid geven aan de ziekte, begint toch wat vorm te krijgen. We vervolgen de route nog een heel stuk over de spoorbaan en de zon vergezelde ons de hele dag. We fietsen ook langs de oudste brouwerij ter wereld. Op een klein klimmetje hebben we speciaal voor Wilma, onze spinningcoach, een foto gemaakt. Zij heeft ons goed bijgebracht om staand te fietsen. Tijdens deze tocht hebben Ria en Leny heel veel aan alle goede tips gehad. Omdat we vandaag een korte route fietsen hebben we tijd om de Altstad van Amberg te bekijken en misschien valt hier ook nog wat te scoren. Er zijn veel festiviteiten in de stad vanwege de 1 mei viering. In Duitsland is vandaag bijna alles gesloten. Er is weinig verkeer en iedereen is goed gemutst. Morgen naar Nürnberg.

1_Dorpje_in_Beieren.JPG2_Oudste_brouwerij_ter_wereld.JPG3_de_oude_spoorbaan.JPG4_Oranje_in_het_groen.JPG5_koffie_met_oranje_kuche.JPG6_geen_rooie_ruggen_maar_oranje_ruggen.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN