Zaterdag 2 mei: Amberg–Nürnberg 77 km

Gister was het verslag al heel vroeg verstuurd en onze plannen voor de avond waren daarin niet opgenomen. Niet erg hoor want het lukte niet zoals wij het wilden. De bedoeling was om op de terrassen flyers uit te delen en zo weer wat over Biking4Energy te vertellen. Helaas, op het moment dat wij naar buiten gingen werd het donker en barstte er een onweersbui los. Maar vlug ergens naar binnen en de bui afwachten. De terrassen bleven leeg en ons restte niet anders dan in het restaurantje waar we gingen eten met de bus rond te gaan. Vandaag begonnen met dikke mist en een uitstapje naar de fietsenmaker voor Jaap. Al een paar dagen had zijn fiets een vervelende tik en dat konden wij niet verhelpen. Het technisch inzicht van de fietsenmaker bracht aan het licht dat een aantal spaken van zijn achterwiel onvoldoende waren gespannen. Met een zucht van verlichting en een glimlach van oor tot oor kon Jaap zonder lawaai weer verder. Daarna nog naar de supermarkt en na een uur hadden we pas 11 km gefietst. Dat werd daarna dus even flink op de pedalen. Maar de koffie riep en op een terras met veel fietsers streken we even neer. We werden hartelijk welkom geheten en de mensen hadden veel belangstelling voor onze sponsortocht. Met als gevolg centen in de bus. De koffie hoefden we niet te betalen dus hebben wij zelf ook in de bus gedoneerd. De fietstocht van vandaag volgde de Fünf-Flüsseroute. Een mooie, bewegwijzerde route die heel goed te volgen was en waarin we langs verschillende kleine beekjes en riviertjes fietsten. In het stadje Lauf  a.d. Pegnitz hebben we nog wat foto’s gemaakt van de mooie binnenstad en langs de rivier Pegnitz, fietsten we de “Altstadt” van Nürnberg binnen. Het was heel erg druk langs de rivier en in de stad, gezellige marktkraampjes en veel mensen op de terrassen. We hebben de St. Lorenzkirche bezocht en een kaarsje opgestoken.

1_Stadspoort_van_Amberg.JPG2_De_fietsenmakers.JPG3_Terras_met_belangstellende_fietsers.JPG4_Een_van_de_Funf-Flusse.JPG5_Lauf_a.d._Pegnitz.JPG6_St._-Lorenz-Kirche.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN