Zondag 3 mei: Nürnberg–Ansbach 88 km

Vandaag rijden we volgens de “Deutsche Burgenstrasse”. Bij het station in Nürnberg vinden we het eerste en tevens het laatste bordje. Op het gevoel van Piet fietsen we de stad uit en pas na 25 km komen we weer een bordje tegen. Het weer is prachtig en zonnig. Een deel van de route gaat langs het Main-Donau Kanal over een onverhard pad. Zoals zo vaak is er ook hier een omleiding en is het even zoeken om weer op de juiste weg te komen. Na nog een groot stuk langs het kanaal moeten we er onderdoor maar geen weggetje naar beneden. We gaan dan maar met fiets en al de dijk schuin naar beneden. Ria vindt dat ze al heel veel geleerd heeft tijdens deze tocht en ze stuurt dus ook haar fiets met bepakking zelf naar beneden. Frans belt dat er een soort TROS-loop in Ansbach is en als we daar op tijd zijn kunnen we misschien een interview voor de radio krijgen. Helaas moeten we ruim 88km fietsen en daarvan een groot deel over onverharde wegen met slechte wegaanduidingen. Dan krijgt Leny ook nog een lekke band en zijn we 15 minuten te laat in Ansbach op het Martin-Luther-Platz. We zijn vandaag door heel mooie oude stadjes gekomen en we hebben natuurlijk veel kastelen gezien omdat we de “Burgenstrasse” fietsten. Roth, Abenberg, Windsbach, Wolframs-Eschenbach en dan natuurlijk Ansbach met mooie kerken, een stadhuis en pleinen met vakwerkhuizen en andere mooie bouwstijlen. Na een drankje op het terras gaan we naar het hotel waar de nodige werkzaamheden van elke dag verricht moeten worden: de was, want we moeten er elke dag spic en span uitzien, het reisverslag voor de website schrijven en de foto’s uitzoeken en opsturen. En dan natuurlijk het gezellige stuk van de avond een restaurantje zoeken. Onze tijd wordt dus goed gebruikt en we genieten met volle teugen.

1_fietsenstalling.JPG2_Marktplein_in_Roth.JPG3_uithangbord.JPG4_vakwerkhuis.JPG5_langs_het_Main-Donau-Kanal.JPG6_lekke_band.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN