Maandag 4 mei: Ansbach–Langenburg 85 km

Al heel veel grote fietstochten gemaakt en nog nooit pech gehad. Deze fietstocht gaan we om de beurt naar de fietsenmaker. Vandaag was Piet aan de beurt. Door de zeer slechte onverharde wegen en de zware tassen achterop kreeg hij vandaag een flinke scheur in de velg van het achterwiel. We waren net op weg toen zijn achterwiel wat raar bewoog en aansleepte. Inspectie volgde en het resultaat was dat we naar de eerstvolgende fietsenmaker moesten. Dat lukte al na 3 kilometer. Een soort bedrijf waar je voor alles wat rijdt terecht kunt. Garage, motor-, trekker- benzinepomp en ook fietsenmaker. Gelukkig had de man verstand van zaken. Hij had in de goede maat een nieuw gespaakt wiel met shimano achterkrans. Hij had zelfs tijd om het op dat moment te vervangen. Afgesproken met de andere drie dat ze de route zouden doorfietsen en dat Piet en Leny via een snellere weg ze wel weer zouden inhalen. Na een klein uurtje was de klus geklaard. Piet een glimmende achtervelg, een gesponsord kopje koffie en weer op weg. Net voor de anderen Rothenburg ob der Tauber binnenreden haalde we ze in. Rothenburg is een prachtige stad waar we weer heel wat foto’s hebben gemaakt. Er zijn nog heel wat stadspoorten bewaard gebleven en de kerken en gebouwen zijn het bezichtigen zeker waard. We hadden jammer genoeg niet al te veel tijd maar hier willen we zeker nog eens terugkomen. We reden de stad uit langs de dikke kasteelmuren en prachtige poorten. Daarna een fantastische weg door heuvellandschap met mooie vergezichten. De temperatuur vandaag was heel koud maar met de lange broek aan gaat het goed. Toen het zonnetje er ook een beetje bij kwam werd het wat aangenamer maar het bleef de hele dag rond de 10°. Er is vandaag weer wat gefilmd voor Jan Willem maar soms is er niet genoeg tijd. Onze voorman houdt van een straf tempo en als filmer lig je dan zo achter of sta je buiten adem te filmen. Wij houden heel veel beelden in onze herinnering en we hebben altijd nog de foto’s. Vandaag was het een redelijk lange rit met in het laatste stuk een paar venijnige klimmetjes van 12%. Meer klimmen dan dalen. Frans heeft voor ons een prima onderkomen geregeld boven een slagerij. De wijn daar was heerlijk en het eten nog lekkerder. Wij zijn dus heel tevreden en genieten elke dag.

1_plein_in_Rothenburg.JPG2_routebordjes.JPG3_Wurttemberg.JPG4_cameramensen.JPG5_lavada.JPG6_kerk_in_Langenburg.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN