Dinsdag 5 mei: Langenburg–Kirchensall 54 km

Toen we vanmorgen wegfietsten vanuit Langenburg hadden we een prachtig gezicht op het Schloss Langenburg. Het was superkoud, 3° en een flinke tegenwind. De afdaling om het stadje uit te komen was zo steil dat we bijna allemaal moesten lopen. Het was meer dan 20% en het was de moeite waard om af en toe een stukje te filmen. Vandaag moesten we maar een korte afstand fietsen maar het kostte heel veel moeite. Niet één stukje vlak en heel veel flinke klimmetjes en afdalingen van regelmatig 20%. Niet gedacht dat we dat nog tegen zouden komen hier in Duitsland. Doordat het zo koud was is het ook moeilijk om je te kleden, omhoog is het stikheet en in de afdaling is het steenkoud. Jaap deed zelfs zijn zadelhoesje op zijn hoofd tegen de kou. De natuur was weer heel mooi met al die kleuren en de geluiden van de vogels. De terugblik op Langenburg was spectaculair, de grote afdaling naar een dorpje in het dal, dan een geweldige klim en daarna het hele overzicht op het dal en de berg. Na een heel stuk langs de rivier de Kocher gefietst te hebben kwamen we in de mooie stad Schwäbisch-Hall. Weer een prachtige stad met vakwerkhuizen, mooie kerken en natuurlijk een kasteel. Op de trappen voor de kerk werd gerepeteerd voor een theaterstuk, de moeite om even te kijken. Lekkere koffie en een stuk taart bij de “bäckerei” en weer verder op pad. Het lijkt vandaag een wandeletappe maar het was een dag van hard werken voor ons goede doel. Het vinden van een hotel lukte vandaag eerst niet erg maar door hulp van een vriendelijke dame vonden we een pension in een dorp 4 km van de route. Het avondmaal heette “vespers” en betekent salade met brood. Voor ons een rustige avond en zeker geen terrasjesweer.

1_Schlos_Langenburg.JPG2_onder_de_snelweg.JPG3_Schwabisch-Hall.JPG4_spreekt_voor_zich.JPG5_en_dit_is_dus_20_%.JPG6_lunchen_in_de_open_lucht.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN