6 mei: Kirchensall–Hassmersheim 68 km

Vanmorgen dachten we slim te zijn en trokken we handschoenen en warme kleding aan. Het had de hele nacht geregend en nu was het wel droog maar dicht bewolkt. Na 5 minuten gingen de eerste kledingstukken al uit want het was boven de 10°. Het ontbijt in ons pension was heerlijk uitgebreid. Gisteravond was het wat sober omdat het pension eigenlijk gesloten was maar door een begrafenis was het tijdelijk open zodat wij konden reserveren. Onze “vesper” maaltijd van gisteravond was inclusief 2 flessen wijn, water en bier maar 11 euro per persoon. Ria en Diel maken er een gewoonte van om het eitje van het ontbijt te bewaren voor de lunch en het werd vandaag wel erg makkelijk want er lagen nu zelfs zakjes op tafel zodat we rustig iets mee mochten nemen. Onze fietstocht van vandaag beloofde ons de laatste klimmetjes. Een paar heftige stijgingen en wat langere afdalingen. Daarna reden we langs de Neckar rivier in noordelijke richting waar het redelijk vlak was. Onze tegenspoed was echter de sterke tegenwind zodat we zoals altijd allemaal weer achter Piet aanreden uit het windje. Vandaag hebben we weer veel kastelen gezien maar de meeste op enige afstand. Ze staan in de regel bovenop een berg en het is dan net teveel om daar naar toe te gaan. We fietsten door het wijngebied van deze streek, alle hellingen beplant met druivenstokken. Heilbronn is een grote stad, de route gaf twee keuzes: er omheen of naar het centrum. Wij zijn naar het centrum gegaan waar we het stadhuis met de Astronomische klok hebben gezien. Ook mooi maar minder bekend dan de Astronomische klok in Praag. De Kiliankirche had een prachtige wenteltrap die aan de buitenkant goed zichtbaar was. Na Heilbronn verlieten we het golvende landschap en reden we nagenoeg alleen langs de rivier. Onze overnachtingplaats is in een klein stadje waar het goed toeven is op het terras omdat de zon begon te schijnen toen wij aan kwamen. Deel 3 van onze tocht begint al weer op te schieten, morgen zijn we in Heidelberg.

1_wijnbouw_op_de_hellingen.JPG2_stadhuis_met_Astronomische_klok.JPG3_controle_van_de_spaken.JPG4_kasteel_onderweg.JPG5_pension_Adler.JPG6_een_eigen_garage.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN