7 mei:Hassmersheim–Heidelberg 72 km

Vanmorgen werden we wakker met een strakblauwe hemel met de wetenschap dat het een makkie zou worden. Rond 70 km en bijna alles vlak. We vertrokken rond 9.00 uur en volgden bijna meteen de rivier. Soms door leuke plaatsjes en af en toe via een brug een stukje aan de overkant. Bij Zwingenberg gingen we zelfs met een pontje de Neckar over. Beide oevers waren mooi om te zien. Mooie vakwerkhuizen, kerkjes en af en toe een kasteel. Onderweg werden we aangesproken door twee fietsers. Zij waren zeer belangstellend en na de uitleg van Piet over onze sponsortocht, ondersteund door de flyer en het feit dat we morgen een bezoek aan de universiteit van Heidelberg gaan brengen, werd ons € 50,00 geschonken. Gelukkig heeft Ria altijd de bus bij zich en het geeft een goed beeld als het geld meteen de bus in gaat. We spraken met nog meerdere fietsers onderweg. Een Nederlands echtpaar en ook een jong stel dat uit Eberbach kwam en ons vertelden hoe mooi hun stad is. Bij de Ersheimerkapelle zijn we even gestopt. Dit is een heel mooie en zeer oude gotische kapel uit 773 en is daarmee de oudste kerk in het Neckardal. De lunch werd uiteraard gebruikt op bankjes langs de rivier. Het was mooi om de trein aan de overkant af te zien steken tegen de steile rotswanden. Het was warm vandaag en dat vond ook een grote adder die op het fietspad lag te zonnen. Hij liet zich even filmen om daarna tussen de rotsspleten te verdwijnen. De tocht van vandaag ging voorspoedig en rond 4 uur waren we in de “Altstadt”van Heidelberg. Over de Alt Brücke reden we de stad binnen nadat Piet eerst nog de fietsen de trappen op had getild omdat we anders onder de brug doorgingen. Heerlijk rondgewandeld en daarna weer verder op de fiets naar de jeugdherberg waar we vanavond slapen. Een bijkomend voordeel is dat de jeugdherberg tegenover de Universiteitskliniek is waar we morgen een bezoek gaan brengen. Dat wordt dus uitslapen.

1_langs_de_Neckar.JPG2_sponsoring_onderweg.JPG3_pont_bij_Zwingenberg.JPG4_scheepvaart_op_de_Neckar.JPG5_fietstransport_naar_Alt_Brucke.JPG6_zicht_op_Heidelberg.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN