Zaterdag 9 mei: Leeheim–Bacharach 81 km

Vanmorgen om kwart voor negen was het verzamelen bij de bakker. Lekkere verse broodjes gekocht en nog even geposeerd voor een foto met de nieuwe groep. Tijdens de koffie overleggen we hoe ver we vandaag fietsen. Bacharach is een optie maar dan moet er wel 80 km gefietst worden. Frank en Selma hebben nog niet getraind dus dan kan de afstand te lang zijn. Het koffiedrinken werd wat later dan gedacht omdat we de fietsroute van de auteur Reitsma niet goed konden volgen. Gister kwamen we ook al een aantal mensen tegen die op het routeboekje mopperden maar toen konden wij alles goed volgen. Vandaag was het hopeloos. We werden op een gegeven moment de druivenvelden ingestuurd. Het pad hield op en er volgde een grasweg. Wij terug en het maar aan een wijnmeneer gevraagd. Bleek dat we ver van de route afzaten en inderdaad het graspad moesten volgen om tenminste weer in een dorpje te komen. Toen we daar aankwamen hadden we de koffie wel verdiend en ook een punt overheerlijke taart. Voor Frank en Selma ging het goed dus besloten we de 80 km te fietsen. De hele dag bleef het zoeken naar de weg. Soms volgden we Reitsma, dan weer de lokale groene bordjes maar soms ook de provinciale weg waar alle Duitsers knipperden met de lichten van hun auto’s. Gelukkig vonden we na enige tijd weer een fietspad en uiteindelijk kwamen we langs de Rijn te fietsen. Het vervolg was een makkie. We hebben vandaag lekker fietsweer gehad. Er viel één dikke bui waarbij we net onder een autobaanviaduct konden schuilen. Gelijk daar maar geluncht en de schapen in een nabijgelegen weilandje waren daar blij mee want die kregen het oude brood. Onder het viaduct stonden ook allemaal oude landbouwwerktuigen en die dienden als zitplaats. Om vier uur arriveerden we op de camping in Bacharach. Mooie plaatsen aan het water en lekker gras om in te liggen. Selma had alleen “houten benen” maar dat zal morgen vast wel over zijn. De niet kampeerders sliepen in een hotel in het mooie plaatsje. Het is echt de moeite waard om daar eens naar toe te gaan. We hebben vandaag een mooie rit gehad. Op alle hellingen groeien de druiven en er wordt overal al druk gewerkt. De druifjes zijn nog mini-mini maar wel een mooi gezicht al die rijen groen op de stokken. Ook langs de Rijn was heel wat te zien. Vanavond gezellig met elkaar eten en weer even aan de weg timmeren voor Biking4Energy.

1_de_nieuwe_groep.JPG2_pontje_bij_Nierstein.JPG3_Frank_vraagt_de_weg.JPG4_en_dit_was_de_weg.JPG5_lunch_onder_het_viaduct.JPG6_Bacharach.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN