Zondag 10 mei: Bacharach–Koblenz 52 km

Vandaag slapen we uit tot 7 uur. De reden is dat we een zeer korte afstand moeten fietsen omdat we in Koblenz willen overnachten. Koblenz is een mooie stad en er is een camping en hotelgelegenheid dicht bij elkaar. Zo kunnen we de avond met elkaar doorbrengen. Ook is het vandaag zondag en moederdag. Een reden om de moeders/oma’s te verwennen met een luie fietstocht en, jawel, koffie met apfelstrudel.(Johan, zo lekker heb jij ze nog niet gehad). De hele tocht vandaag is langs de Rijn en we kunnen echt niet verkeerd rijden. Het is weer een mooie tocht en het leuke langs de Rijn is de levendigheid op het water en aan de oevers. Veel boten waarvan de mensen op het dek ons vrolijk toezwaaien en als ze niet zwaaien fluit Piet wel even heel hard. Verder ook veel treinverkeer aan beide zijden van de Rijn en andere fietsers die ons allemaal heel vriendelijk begroeten. Ook de verschillende kastelen hoog op de rotsen en op een eilandje in het water zijn zeer de moeite waard. We zijn al vroeg in Koblenz waar we op de trappen bij het beeld van Keizer Wilhelm I gaan lunchen. Op dit punt komen de Moezel en de Rijn bij elkaar, de zogenaamde “Deutsche Eck”. Het is heerlijk weer en de onderweg gekochte aardbeien smaken voortreffelijk. We worden door meerdere mensen aangesproken en er worden wat flyers uitgedeeld. Ook Frans is op de fiets vanaf het hotel gekomen en we maken een foto van alle fietsers. Daarna lopen we over de kermis en fietsen het laatste stukje over de brug naar het hotel en de camping. Vanavond krijgen we nog een interview live op de radio (Veronica, via internet). Het beloofd weer een gezellige avond te worden.

1_kasteel_langs_de_Rijn.JPG2_aardbeien_onderweg.JPG3_moederdag.JPG4_op_de_trappen_bij_Keizer_Wilhelm_I.JPG5_Deutsche_Eck,_Moezel_en_Rijn.JPG6_over_de_kermis.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN