13 mei Düsseldorf–Wesel 87 km

Vanmorgen scheen gelukkig de zon weer zodat we in onze oranje Biking4Energy shirts naar de Universiteit van Düsseldorf konden fietsen. Daar wachtte vooral voor Ria een grote verrassing. Daar stond haar zoon Coen en kleindochter Pleun al te wachten. Frans zat in het complot en alleen Piet wist er van, dit i.v.m. een USB stick met foto’s die mee naar Nederland moest. We werden bij de Universiteit allereerst opgewacht door de persfotografen van drie verschillende kranten. Ze waren zeer geïnteresseerd in onze fietstocht en een serie foto’s werd voor de verschillende kranten gemaakt. Eerst op een rij en later wat losser met het aanwijzen van de route en Prof. Dr. Mayatepek er tussenin. Morgen gaan we proberen een krant te kopen om te zien wat er over ons bezoek is geschreven. We poseerden nog voor de ingang van het kinderziekenhuis en gingen toen eerst achterom en daarna met de lift naar boven om de fietsen veilig te stellen. Professor Mayatepek vertelde ons over de gang van zaken in het kinderziekenhuis, de verschillende afdelingen en over de laboratoria. Ook was er gelegenheid voor vragen. Prof. Dr. Höhn leidde ons rond op de afdelingen newborn-baby’s en kinder IC. Op de kinder IC liggen baby’s en kinderen tot 18 jaar. Wij zagen enkele baby’s van 600 gram die heel veel zorg nodig hadden. Er waren ook speciaal ingerichte kamers voor moeder en kind, één kindje ligt daar al 3 maanden en de moeder mag dag en nacht bij haar zijn. Voor andere ouders is het soms beter om gewoon ook thuis te zijn omdat het in een enkel geval lang duurt bij ernstig zieke kinderen. Daarna werd Prof. Dr. U. Spiekenkotter geïntroduceerd. Zij leidde ons rond in het metabole laboratorium. De laboratoria hebben een directe verbinding met het ziekenhuis en daardoor zijn de lijnen erg kort en is er een hechte samenwerking. Over de Nederlandse Universiteitsziekenhuizen was mw. Spiekenkotter zeer lovend. Zelf was ze in Amsterdam geweest en een andere Nederlandse collega werkt nu in Düsseldorf. Het onderzoek naar energie-stofwisselingsziekten staat in Nederland op een zeer hoog peil en is te vergelijken met de Verenigde Staten. In Duitsland zijn de resultaten minder goed voornamelijk door een andere samenstelling van de onderzoekteams. Tegen twaalven verlieten we pas de universiteit, we dronken nog even koffie met elkaar en nadat we Coen een goede terugreis hadden gewenst gingen we veel later dan gepland op pad. Het was gelukkig heerlijk weer en Piet leidde ons goed de stad uit. We hebben een heerlijke fietstocht gehad en genoten van het mooie weer. Uiteraard werd de tocht iets langer dan we dachten en de laatste 10 km gingen over de dijk tegen wind. In Wesel gingen de kampeerders naar de camping en wij naar het hotel. Een latertje vandaag voor de website. 

1_onverwacht_bezoek_van_Coen_en_Pleun.JPG2_poseren_voor_de_pers.JPG3_spelen_in_het_ziekenhuis.JPG4_we_gaan_weer_verder.JPG5_ruine_in_Kaiserswerth.JPG6_de_cola_stop.JPG

WordPress Website
WordPress Website
Mijn naam is WordPress. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.
OFFERTE AANVRAGEN